Jun 24, 2010


maybe, ini post terakhir untuk dibebelkan. esok aku akan ke kampungku di muar, johor. luse pulak aku akan gerak ke kuala pilah, negeri sembilan (aku suka nombor lapan). mungkin aku tidak akan membawa mende alah yang aku ngadap ni. kepada kengkawan yang support aku. thank you ya. kamu semua selalu dihati aku. 

jangan lupa itu !

to my bestie,

bella jangan tengok movie aje sampai pukul3 pagi. study yap.

mey da beli dooodolls belom? huhu. baju cupcake ko yang aku pilih tu wujud lagi tak? study molek.

teha kaklong yang tiada tandingan. bila nak makan lagi ya kuih peanut butter kamu tu? huhu. jangan lupe bawak balik pokok padi. tanam kat umah. haha.

erie & syeera selamat bermatrikulasi. tak dengar berita sal korang. syeera memang hilang teros. huhu.



bella aku tak tido awal da lepas ni.^^
Photobucket

Jun 19, 2010


ketika orang lain sedang sibuk membuat itu ini. aku pula sedang sibuk dirumah mengonline kan diri. bosan siot. aku tak taw nak buat ape. semue tugasan-tugasan telah diambil oleh makcik-makcik kuh. memang bosan. aku amat bosan. berapa kali nak ulang ayat tuh (!). budak-budak penuh dirumah memeningkan keadaan. huh~ tak kan aku nak tercongok jep, sambil tengok diorang main. aku memang da tak dek arah dah. tak taw a nak buat ape. hari ni kenduri arwah dan kesyukuran jep. tapi tahun nie, buat besa jugak lah. apa yang aku mampu lakukan adalah dengan meluahkan isi hati aku kepada blog ini. aku dirumah sorang-sorang. sedangkan dirumah maktok aku, penuh dengan orang. (rumah maktok aku depan rumah aku jep). okkaylah, lain kali pulak aku mengepostkan situasi hidupku yang lain okkayh. bubbye~

Photobucket

Jun 14, 2010


bilalah nak buat lesen nie. lesen wahai lesen. taon depan jugaklah agaknye. tensen betol. nak pergi melawat bella, izat, hasnor dan lain-lain pon susah tanpa kamu lesen. ajak kawan (?). semua bz mengalahkan menteri. ada motor pon tak pelah, bia tak dek lesen pon. huhuhu. nie tak dua-dua moto dah jadik tugu kat rumah aku. tulah lain kali jangan jatoh moto lagi. mak teroz tak nak beki moto. sungguh kejam. nak bawak kereta pulak tak reti. mak tak nak ajar coz mak aku cakap, kalau aku reti bawak kereta. enjin tak sempat nak sejuk kat rumah. huh~ beselah baru belajar. gian. huhu. kesian kamu shuhana. kawan-kawan lain semua dah boleh drive. tak pe lah. nanti dah buat lesen. beli kereta teros ya (!). tak payah kongsi dengan mak. hehe. 
Photobucket
makan :)
 
emalam aku pergi kenduri diiringi oleh mak, maktok, maktam, shahira, my cutie kazen yana, izzati, ain n anis. aku turut berusaha untuk menghilangkan rasa bosan. setelah aku dan shahira kekenyangan melantak nasi kenduri. kami pon seperti biasa buat kerja gila. lepak di beranda rumah ya (shahira), tengok cerita hindustan menggunakan laptop sementara pemain DVD ada dalam rumah (?). yup (!) kami nak hirup udara segar :)

sebelah petang pulak aku pergi ke bufday party kazen aku, nisha. aku makan dan makan lagi. banyaknya makan. selepas 'bufday' tuh, kami pergi mencari barang-barang untuk kenduri hari sabtu nie.puas aku kene jaga kazen-kazen aku yang tak paham bahasa tuh. selepas selesai semua, kami pon balik, aku pon lega sebab dah tak perlu nak menjaga mereka ituh. letih taw tak (!).


Photobucket



Jun 12, 2010

 petang tadi lepak-lepak dengan shahira sampai azan maghrib (*astargfirullahhalazim.). xdep keje maen snap snap sini sane. pakcik-pakcik pulak sedang sibuk nak ke  masjid. tak senonoh betol. tu lah dah terdesak sangat nak menjadi model tapi disebabkan ketinggian yang kurang mencukupi dan berat badan yang terlebih mencukupi masing-masing kena reject. huhuhu. (gurau saje). nie pulak baru balik dari rumah dia. huh (!) keluar bosan. tak keluar lagilah bosan. tak taw dah nak wat ape. balk-balik rumah jep teros menghadap bende alah nie. dalam otak nie ade kuala pilah jek. tapi barang-barang tak packing pon lagi.
Photobucket

    hari ini aku duduk tercongok depan laptop dan aku tak taw nak merepek ape.sorang-sorang kat rumah. kawan-kawan pulak semue dah pergi study. apa yang aku mampu buat adalah makan, watching my favourita hagemaru, ninja boy, astro awani, CSI, benci bilang cinta, disney channel dan online menyerabutkan blog. dah tak lalu nak menghadap facebook. huh, hari-hari mende yang same ek. hehe. sekarang bleh lah cakap hari-hari buat mende yang same. nanti dah pergi U baru aku taw langit tinggi rendah. tak pelah, kuros lah cikit badan aku. ngee. bilik aku dah tak terurus. yelar. sibok dengan tv dan online. bosan bosan. betol-betol bosan.

    kepada degik gedik ku yang sudah terpisah. korang tetap dihati ku okkayh (!).

    erie : matrik perlis
    bella : matrik teknikal jengka
    syeera : matrik gambang

    semoga korang berjaya di dunia matrikulasi.

    mey : uitm puncak perdana
    teha : uitm kedah
    aku : uitm kuala pilah

    semoga kami berjaya di dunia uitm.

    salam sayang kepada degik-ness. mmmuuuaaahhh <33
    jangan lupe warne tema a.k.a warne muka aku (!) 
    MERAH :)
    Photobucket

    Jun 11, 2010

    DOOODOLLS :)


    cupidoooooooo


    dooodolls

    terliurnyer aku tengok diorang semua nie. kakatak kamu sangat cute in pink. law design pillow berharga RM109.90/pc. law mak aku toke kilang gule pon leyh gulong law dapat anak macam aku. nak nak nak~~ sumtink yang sangat cute untuk dilihat dipelok diletakkan kepale. cute sangat. i fall in love with those DOOODOLLS

    "mom can i have one, can i??? please...!"

    Jun 10, 2010

    debo :(

    lagi 2 minggu jep lagi akan ku jejakimu wahai kuala pilah. macam tak ready lah pulak, arituh rase letih sangat menunggu. kucar2.... barang-barang tak kemas lagi. macam mane nie. risau pulak nak pegi sane. aku takot lar x boleyh bawak. takot takot dan takot. but aku mesti boleh boleh dan boleh. wahhhhh~~ kusot kusot dan kusot. rase aku mampu ke tak?? 'jika kau fikirkan kau boleh. kau pasti boleh melakukan, jika kau fikirkan ragu-ragu usaha mu tidak menentu'~~! kritikal-kritikal.. mintak-mintak lah aku berjaya dunia dan akhirat.

    "kesihatan..!! kamu kuatkan diri ya kesihatan. aku tak nak jadik macam dulu. selalu sangat demam. SPM pon kamu demam kesihatan. jangan begitu lagi ya!!"

    Jun 8, 2010

    kata-kata mereka!

    bella:
    "bumi itu bulat, kadang-kadang kita ada dekat atas, kadang-kadang kita ada dekat bawah."

    mey:
    "let by gones be by gones"

    syeera:
    "usaha escalator pada kejayaan, kejayaan pada lift pada hidup mewah pada masa depan."

    tankali:
    "hidup ibarat gula-gula getah yang melekat ditayar, kadang-kadang dibawah, kadang-kadang diatas, kadang-kadang wangi, kadang busuk."

    teha:
    "nak hidup kena ada risiko, buat tak payah, toleh kebelakang dah."

    Jun 4, 2010

    bosanlah~~

    bangun pagi "hai dunia.."
    lepas tuh mandi, makan, on9 dan 0n9 dan 0n9 dan on9 dan on9 dan on9 dan on9 dan on9 dan on9 dan on9 dan on9.. lepas tuh tidow!! =.=

    kumenkan pendapat korang :)

     sila tinggalkan kumen dibawah
    terima kasih
    (^_^)!

    Jun 3, 2010

    ????

    teknologi tekstil??
    apew tuh....

    yang aq taw.. mesti tentang pembuatan tekstil..
    lebih kurang 3 minggu je lagi aq akan kesana...
    debo siot.......