May 27, 2010

bas ooooooo bas....!!

mase aku pegi kuantan ari tuh, aku tak teros untuk berhenti kat terminal makmur.. tapi aku berhenti dekat perumahan makcik aku.

sepanjang perjalanan..

adelah sepasang merpati due sejoli nie (eeeeee....)!
daku ingatkan orang melayu kita, rupa2nya orang dari seberang non...!!!
diorang duduk lah dekat sit seberang aku (aha.. xleh bla).
yang buat aku berdebonye, asal fon aku bunyi jek, mesti dia pandang kat fon aku, asal bunyi jep dia pandang (tgh mcg, sbb tuh bunyik jer).
gilerrrr kapak!!! pompuan mane yang tak takot!!
dalam ati aku nie, da macam2 ayat aku bace.
aku mule na ber'IMAGINASI'..
kalau2lah dia bawak keluar pisau letak kat leher aku pastuh na samun aku.. waaaa~~~~
bilelah diorang nie nak turon....~

dari JENGKA ke MARAN *tak turon lagi diorang nie!! shit!!!
mase otw MARAN ke KUANTAN!!
tetibe pasangan tadi bangon..
pergh!! gile cuak.. goyang kot aku..
rupe2nye diorang nak turon..
aaaahhhh..... lege tak terkate!!
mase bas bla dari tempat diorang berenti, aku rase na lambai2 jep..
na cakap "time kaseh sebab turon.." huhuhu

okkayh, sekarang turn aku plak nak turon.
aku pon pergilah kat driver (xdep loceng da..!)

'pakcik tolong berenti kat sungai isap kat tunas manje tuh erk..'

pakcik pon berkate..

'keje kat situ ker??'

'xdep ar.. ' (seringkas yang mungkin)

tetibe konduktor bas menyampok..

'lau keje kat situ, boleh lah abang singgah2 jap' (yeeeekkkkkk!!!!!)

aku pon..

'wat pe na singgah, bukan dapat free pon law saye keje kat situh!' (agak tinggi suare)

'bukan nak beli dik, nak pegang2 jep' (laen macam nampak)

aku diam buat dont know..

okkayh! bas dah sampai.. mase aku nak ambek segale beg aku.. konduktor tuh kate..

'adik... tak boleyh ke na pegang2.. sikit jep...'

memang bro nie nak maen api en ngan gua.. aku pon angin ar...

'ko nie giler kew baru pas mati bini?? pakcik!!! nanti turonkan dia nie dekat HTAA tuh..!! bia dokter cek kepale dia nie masok air kew hape!!!!'

sebek muke brother tuh.. tapi malu gak aku.. seme lam bas tuh pandang.. aku turon wat muke budush jep..!!
iiiissshhhh!!!!! budush tul.. tapi berani plak aku cakap gituh erk..
eeeeeeeeee.... bengang3!!!!
xnak naik bas tuh da~~~~~


May 24, 2010

impian terdekat

setiap insan mempunyai impian tersendiri, tetapi impian itu terpulang kepada individu tersebut. impian aku:
  • FOCUS IN STUDY.
  • bukak ANA SHAWLHOLIC dalam lingkungan umur 20 tahun.
  • BAHAGIA kan diri.
  • tak nak fikir masalah yang REMEH.
  • BELAJAR untuk COOL kan diri.
  • banyak BERSABAR dan menganggap itu dugaan dari yang MAHA ESA.
  • KUAT!!! KUAT!!! KUAT!!! jangan sesekali lemah.
caiyok!! caiyok!!

May 23, 2010

:'(

Noktah Cinta

Ternyata semua bicaraku
Tersimpan di dalam hatiku
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran

Ternyata kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan disini masih
Menanti jawapannya

(Korus)
Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku di perlukan

Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini
Perlu untuk dirinya


Berbicara tentang cinta kita
Masih tiada noktah penghujungnya
Berbicara tentang perasaan
Simpan saja semua itu

Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan disini masih
Menanti jawapannya


May 21, 2010

jangan lupe lagu neyh :)

Teknik Kuantan Of The World

Artist:degik

Pahit getir hidup... dan pengorbanan
Terpaksa dihadapi, demi kejayaan
Terdidik sejak mula, tabah berusaha
Tanpa cuba melangkah, tak kemana
Di mana kau berada
Pencapaian tak tiba dengan mudah

* Kini "Teknik Kuantan of the world"
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar "Teknik Kuantan of the world"

Harapan yang pernah terkulai layu
Kembali segar mekar bawah bayanganmu
Setiap manusia ingin berjaya
Namun tak semua miliki tuah
Engkau menghampirinya
Kesempatan telah pun tiba...

(ulang *)

May 19, 2010

kek feveret :)

Bahan-Bahan:
1 paket Milo kecil (200g)
1 bar mentega (buttercup @ farmcows)
1/2 tin susu pekat
1 paket biskut Marrie (1/2 kg)

Cara Penyediaan:
1. Cairkan mentega dengan kaedah double boiler di atas dapur gas
2. Selepas mentega cair,masukkan susu pekat.
3. Masukkan biskut marrie yang telah dipatahkan kepada 2 atau 3 bahagian dan Milo ke dalam mangkuk atau bekas besar.
4. Tuangkan mentega dan susu dan gaul sebati ke dalam mangkuk berisi biskut dan Milo. Gaul dengan sebati.
5. Masukkan adunan ke dalam loyang atau acuan kek.
6. Tekan dan padatkan adunan menjadi satu lapisan seperti kek menggunakan sudu atau senduk.
7. Sejukkan dalam peti ais selama 3-5 jam sehingga adunan keras.

Cadangan Hidangan:
1. Boleh dicampur bahan-bahan lain seperti kacang tanah atau badam.
2. Boleh ditabur dengan conlat rice atau coklat chips atau colourful rice untuk hiasan.

P/S: ada sesiapa nak tolong buat untuk ANA tak?

May 18, 2010

malu malu malu !!!

hari ini baru berjumpa semula dengan laptop yang tercinta. aq pergi ke kuantan untuk ke yayasan pahang. tapi..........

begini ceritanya:

setelah mengambil pas pelawat. kereta myvi yang dipandu oleh bapa saudaraku meluncur laju menyusup ke car park di tepi bangunan tinggi yang tersergam indah. aku melangkah penuh yakin masuk kedalam bangunan tersebut dengan file yang tersemat kukuh di tangan. aku ternampak susunan kaunter di depan mataku.. yeah! itulah destinasiku.. setelah aku duduk, aku mengeluarkan kepingan2 kertas dari fileku. Abang (pakcik) di kaunter menyemak semua maklumat dan menggaris sesuatu di borangku itu...

"dik.... (yeekkkk) duit hanya boleh diserahkan 2 minggu sebelum daftar ketempat belajar ataupun 6 minggu selepas..."

aku terkesima..

"adik tak bace ke??"

"hehehe.. tak pasan a.." (macam alasan bodoh)

abang (pakcik) menjawab....

"bagus ar..." (kurang asem jawe)

aku tak nak mengalah..

"ha ah en.. bagosnye saye.. okkay la.. time kaseh."

aku mengangkat punggung dari situ n blah ngan muke penoh malu siot.......
tapi relex jep.. kave lebeyh..

kenapalah aku tak perasan syarat yang terakhir tuh.. sengal betol.. >_<

May 16, 2010

selamat hari guru

kepada guru2 SEKOLAH KEBANGSAAN JENGKA 8 , SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN JENGKA PUSAT & SEKOLAH MENENGAH TEKNIK KUANTAN~~
hepi teacher's day

May 15, 2010

sayonara ♥

kepada member2 daku yang sudah masox ke matrix dan form 6. ana wish korang gudluck.. semoga berjaya n impian korang semue tercapai. terutamanya :

nabilah kasturi / form 6 SMART @ POLISAS
erisya shuhaili / matrik perlis
asyeera / matrik gambang
umi aisya / UiTM puncak alam
fatihah aisyah / kolej syahputra, kuantan

May 13, 2010

rajinnye!!!!!


ari neyh.. aq belajar mengait.. fuyyoo.. ladies siot!!! emmmm... da bosan giler kat rumah.. wat la pape yang berfaedah cikit.. cikit jelah... hekhekhek.. tapi cam da putoz ase jep ase na wat mendew tuh.. susah2....

May 12, 2010

kegiatan ku kebelakangan ini..

sekarang nie, seperti biase aq di rumah menternak lemak yang dah memang berkandang - kandang neyh.. memang bosan.. sementara nak menuggu 26/6/2010 neyh.. debo pulak rasenye..
UiTM KUALA PILAH... wait for me...!!!! <3

May 11, 2010

sekolah tercinta

hari nie.. aq pergi ke sekolah tercinta aq.. ambik sijil PMR 2007 yang dah lame berkepuk tersorok tersimpan dalam pejabat sekolah tuh.. malu giler siot.. punye lah lame xpergi sekolah tuh.. rupe-rupenyer pejabat dah bertukar menjadi bilik guru perempuan.. muahahaha.. aq poyo jep masuk cam da pro kat sekolah tuh.. yelah 3 tahun dok situh.. port nak memonteng pown aq da pro.. xkanlah pejabat sekolah aq xtahu,.. pas2 cikgu cakap pejabat dekat bawah sekarang neyh.. patot lah laen jep mase aq masok bilik tuh ^_^

yang kawan aq sorang nie.. jadik follower aq.. hakhak.. padan muke due2 dapat malu.. jumpe lah uztazah kesayangan.. xsangke uztazah ngat lagi even 2tahun x jumpe.. huhuhu.. uztazah mengandong lagi kot.. alhamdulillah.. semoga dimurahkan rezeki.. amminnnn...

May 10, 2010

BENGANG!!!!

sakit hati tol lah ari neyh.
xabez2 kene tipu ngan orang.
budushnyew aq....

p/s: dush!! dush!! dush!!